AI-Apps: Efficiëntie Verhogen op Werk

Door Gabriel Mattys | Oktober 19, 2023

De toekomst van werk wordt opnieuw vormgegeven, dankzij artificiële intelligentie apps. Van revolutionaire tekstgeneratie tools zoals ChatGPT tot geavanceerde spraakbediening, AI maakt ons leven gemakkelijker en efficiënter. Je kunt het je niet veroorloven deze tools niet te benutten. Nieuwsgierig hoe je AI in je dagelijkse taken kunt integreren? Laten we de details induiken!

Je nieuwe stagiair: ChatGPT

ChatGPT heeft veel aandacht gekregen, zowel lof als kritiek. Maar je ervaring met dit AI-programma hangt grotendeels af van hoe effectief je het gebruikt. Er bestaat geen universele aanpak.

Wist je dat termen als “ChatGPT” en “PromptCrafting” de afgelopen zes maanden 1500% meer worden genoemd in LinkedIn-profielen? Bovendien heeft Netflix onlangs een vacature voor een AI Prompt Engineer geplaatst met een jaarsalaris van $ 900.000. Deze groeiende vraag onderstreept de waarde van het ontwikkelen van skills om ChatGPT efficient te gebruiken.

Methoden om ChatGPT te leren:

  • Download onze basis spiekbriefje met eenvoudige principes over hoe chatgpt te gebruiken.
  • Kijk en leer: Ik lees vaak hoe andere ChatGPT-experts zoals Ruben Hasid en Christian Zarnetskov met het chatbot communiceren..
  • Iteratie en personalisatie: oefening baart kunst. Ik pas aangeleerde technieke aan aan mijn eigen behoeften en stijl.

Scroll naar beneden voor een lijst met tips die ik persoonlijk elke dag gebruik en die jij misschien ook nuttig vindt.

Hoe ChatGPT te gebruiken voor brainstorming?
Hoe teksten te verbeteren met ChatGPT?
Hoe gebruik je ChatGPT om een titel, meta-beschrijving en inleiding voor een artikel te genereren?

Als je overweegt om de wereld van kunstmatige intelligentie te betreden en je weet niet waar je moet beginnen, is het een goed idee om experts te raadplegen. Bij GMCOLAB in Antwerpen zien we een toenemende vraag naar AI-consulting. We adviseren bedrijven over hoe AI ze kan ondersteunen voordat ze een oplossing implementeren

Een eerste advies voordat je software begint te bouwen, is om je team te leren werken met AI. Met slechts een beperkt aantal uren aan opleiding kun je ervoor zorgen dat repetitieve taken 20% sneller of zelfs nog sneller worden uitgevoerd. Ik raad aan om als bedrijf instructiesjablonen te creëren voor de verschillende taken die versneld kunnen worden. Deze kunnen dan gedeeld worden tussen verschillende collega’s. Een tool die wij bij GMCOLAB gebruiken, is de  AI Prompt Genius Chrome-extensien. Deze tool stelt ons in staat om onze promptinstructies te organiseren en te delen voor een breed scala aan taken, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen.”

Als je wacht op kant-en-klare, perfecte oplossingen, zul je teleurgesteld zijn. ChatGPT kan je dichter bij je einddoel brengen, maar je blijft verantwoordelijk voor de laatste aanpassingen. De software wordt maandelijks verbeterd door OpenAI. Beschouw het als een betrouwbare en onvermoeibare stagiair die altijd klaar staat om je te helpen.

Vereenvoudig Je Werkproces met Artificiële Intelligentie Apps: Probeer Voice Control voor ChatGPT

In het digitale tijdperk van vandaag is tijd essentieel. Hoewel schrijven zijn voordelen heeft, kan het uitspreken van je gedachten soms efficiënter zijn. ChatGPT, als een model van artificiële intelligentie, heeft geen ingebouwde spraak-naar-tekst-functie. Desondanks kun je gebruik maken van gespecialiseerde spraak-naar-tekst tools om naadloos met ChatGPT te communiceren.

Een dergelijke tool die mijn aandacht trok, is de Voice Control voor ChatGPT-extensie. Met meer dan 400.000 gebruikers en een lovenswaardige beoordeling van meer dan 4 uit 5, maakt deze artificiële intelligentie app een meer natuurlijke en snelle communicatie mogelijk. Hoewel het niet elk nuance perfect kan vastleggen, slaagt het erin de essentie van wat je probeert te uiten te begrijpen.

Ik heb deze tool met name nuttig gevonden voor brainstormsessies. Het stelt me in staat om mijn ideeën één voor één uit te spreken, wat veel natuurlijker en sneller aanvoelt dan ze te typen. Overigens heeft hetzelfde team achter deze extensie ook een vergelijkbare tool voor BARD ontwikkeld, een ander productiviteitsmiddel dat het onderzoeken waard is.

Verover de Wereldmarkt Met Artificiële Intelligentie Apps: Probeer ElevenLabs Multilingual v2 Model

Stel je voor: je kunt communiceren met jouw klanten in 28 verschillende talen. Dankzij artificiële intelligentie apps is jouw bedrijf nu makkelijker dan ooit wereldwijd uit te breiden. Het ElevenLabs Multilingual v2 Model is een echte game-changer op dit gebied. Of je nu in het Engels, Nederlands, Chinees of Arabisch wilt spreken, deze apps stellen je in staat om dit te doen.

Nelson Mandela verwoordde ooit de kracht van taal: “Als je met een man praat in een taal die hij begrijpt, gaat dat naar zijn hoofd. Als je met hem praat in zijn taal, gaat dat naar zijn hart.”

Praktische Toepassingen van de ElevenLabs v2 model

  • Auteurs kunnen nu gemakkelijk audioboeken maken. We hebben de Eleven Labs API geïmplementeerd om een voorleesfunctie toe te voegen aan de Novelevate app—een door GPT-4 aangedreven applicatie die gepersonaliseerde kinderboeken creëert.
  • Gameontwerpers kunnen moeiteloos stemmen toevoegen aan personages.
  • Content is nu toegankelijker voor visueel gehandicapten.
  • De opkomst van het eerste AI-radiokanaal.
  • Geautomatiseerde assistenten kunnen oproepen beantwoorden.


Hoewel de mogelijkheden talrijk zijn, is het belangrijk om bewust te zijn van de bijbehorende risico’s. Zo kunnen oplichters met slechts 30 seconden audio je stem klonen. Het is dus essentieel om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze technologieën.

Artificiële Intelligentie Apps voor Video Nasynchronisatie: Probeer HeyGen

Je weet dat je jouw video-inhoud kunt vertalen in bijna 30 talen. Ga nu een stap verder—wat als artificiële intelligentie jouw video’s kan nasynchroniseren op zo’n manier dat zelfs je lipbewegingen in sync zijn met de vertaalde audio? Intrigerend, nietwaar? 

Als ondernemer wil ik communiceren met een wereldwijd publiek, maar ik word beperkt door taalverschillen. Als kleine kmo, heb ik niet de middelen om professionele stemmen te gebruiken bij het nasynchroniseren van mijn inhoud. Zo doorbreekt AI-videovertaalsoftware zoals HeyGen grenzen. Met één klik vertaalt en kopieert het mijn inhoud van het Engels naar meerdere talen – Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans… bijna foutloos. Het is alsof je een sleutel hebt voor elke deur ter wereld.

Bekijk en vergelijk de twee onderstaande video’s. Dit is Matteo, een van mijn klanten, die een getuigenis geeft over de AI-diensten die hij van mij heeft ontvangen. Ik merk bijvoorbeeld dat Matteo serieuzer lijkt en minder lacht. De vertaling is niet 100% accuraat, maar zeker ruim voldoende om een punt te maken.

Het is gemakkelijk te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat u vanwege de grote vraag misschien geen gratis versie kunt proberen. Maar voor $ 29 dollar heb je 15 credits om te testen. De opgeladen video mag minimaal 30 seconden en maximaal 5 minutenduren. Er zijn ook enkele vereisten voor het formaat: MP4, Quicktime of WebM, en een resolutie tussen 480:480 en 1920:1920.

Ik kijk er erg naar uit hoe HeyGen en de AI-videovertaaltechnologie zich verder zullen ontwikkelen. De kansen die het biedt aan kleine ondernemers met grote dromen zijn prachtig.

Na het verkennen van de impact van artificiële intelligentie apps zoals ChatGPT en het ElevenLabs Multilingual v2 Model, is het duidelijk dat AI geen trend is, maar een noodzaak op de moderne werkplek. Deze tools veranderen het professionele landschap van productiviteitsverhoging tot het doorbreken van taalbarrières.

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle aankomende evenementen!

CO-CREATE@GMCOLAB.COM​

+32 496 39 64 60

DE BURLETLAAN 131, WILRIJK 2610, BELGIË